Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект Колесниченко про договірні матчі у футболі назвали непотрібним

12 лютого 2014, 11:45
174
1
Реклама

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією рекомендував відхилити законопроект № 2213 відносно договірних матчів у футболі і інших корупційних правопорушень. В понеділок якраз був зареєстрований відповідний проект постанови ВР № 2213/П.

Нагадаємо, згідно з проектом за наявності передумов для здійснення корупційного правопорушення у формі проведення договірного матчущо може надати учасникам змагань неправомірну вигоду у формі переваг змагань (турнірних), Президент ФФУ, його перші віце-президенти, віце-президенти, Комітет ФФУ з етики і чесної гри, органи і структурні підрозділи ФФУ, Комітет арбітрів ФФУ, дисциплінарні інспектори ФФУ, встановлюють детальне спостереження за такими матчами і, у разі потреби, проводять спеціальні перевірки футбольних матчів і їх результатів. Детальніше про проект в матеріалі ЮРЛИГИ : Колесниченко збирається покінчити з договірними матчами у футболі.

Законопроект декларативний і його ініціативи є некоректними, юридично необгрунтованими і відділення питання врегулювання попередження і боротьби з корупцією у футболі від інших видів спорту, несе риски створення обмеження дії принципу рівності суб'єктів перед законом в усіх сферах спортивної діяльності. Якщо таку практику визнати позитивною, то необхідно буде ухвалити ще 302 закони, якими подібні правовідносини регулюватимуться в інших видах спортувідмічено в укладенні Комітету.

Основні принципи запобігання і протидії корупції вже визначено чинним Законом України "Про основи і протидії корупції" і не вимагають окремого законодавчого реагування або дублювання.

Крім того, ряд положень законопроекту суперечить Конституції України. Зокрема, згідно ст. 124 Конституції правосуддя в Україні здійснюється виключно судами, а законопроектом ці функції делегуються органам здійснення футбольного правосуддя.

Схожі виводи містить і укладення Головного науково-експертного управління ВР. Крім того, вказується на неконкретну термінологію в запропонованому законопроекті, неприпустимість використання іноземних термінів (наприклад, "трансфер", і "правило фейр-плей"), а також в проекті чомусь відсутня стаття під номером 20.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини