Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розповіло про проблеми у бюджетній і соціальній сферах

Реклама

У листі від 11 січня 2014 року № 101/0/10-14/13 Минсоцполитики розповіло, що у зв'язку зі встановленням з 1 грудня 2013 року нового розміру мінімальної заробітної плати і з метою недопущення збільшення грошового розриву між посадовим окладом працівника 1-го тарифного розряду ЕТС і мінімальною зарплатою Минсоцполитики підготовлений відповідний проект постанови Кабміну.

В той же час, за повідомленням Мінфіну, реалізація проекту постанови зажадає додаткових витрат з бюджету близько 1 млрд. грн. щомісячно, для фінансування яких відсутні необхідні засоби.

До ухвалення відповідного рішення Кабміну посадові оклади працівників установ, закладів і організацій окремих галузей бюджетної сфери з 1 грудня 2013 року встановлюються відповідно до постанови Кабміну від 27 березня 2013 року № 197 "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів і організацій окремих галузей бюджетної сфери" (виходячи з посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки - 852 грн.) з урахуванням норм ст. 3 Закону "Про оплату праці".

Відповідно до змінами Закону "Про державну службу" термін введення Закону, яким встановлюються нові підходи в оплаті праці держслужбовців, перенесений на 1 січня 2015 року. Питання підвищення зарплати держслужбовців і працівників органів місцевого самоврядування в 2014 році розглядатиметься виходячи з фінансових можливостей бюджету.

Минсоцполитики розробило проект постанови Кабміну "Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів і організацій окремих галузей бюджетної сфери", которы, зокрема, передбачається віднести окремі посади працівників освіти, охорони здоров'я, працівників соціальної сфери і інших галузей бюджетної сфери до вищих тарифних розрядів ЕТС. Це дозволить наблизитися до відповідності фактичному рівню складності виконуваних ними робіт, а також кваліфікаційних вимог посадам, які вони займають.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини