Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Слідчим суддям нагадали, що деякі визначення не можна включати в Реєстр судових рішень

5 лютого 2014, 14:20
186
1
Реклама

Голова Ради суддів загальних судів Інна Отрош звернулася до голів апеляційних і місцевих загальних судів з приводу розміщення судових рішень в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У Раді стурбовані випадками цитування в ЗМІ змісту визначень, постановлених слідчими суддями на стадії досудового розслідування.

У зв'язку з цим був проведений вибірковий аналіз змісту визначеньрозглянутих в порядку карного виробництва і внесених в Реєстр з 26.12.2013 р. по 28.01.2014 р. з можливістю цілодобового доступу на офіційній веб-порталі судової влади шляхом пошуку, перегляду, копіювання і розпечатування судових рішень або їх частин.

В результаті було виявлено порушення положень ст. 222 КПК відносно неприпустимості розголошування відомостей досудового розслідування і невиконання Рішення Ради суддів України від 17.02.2012 № 4яким затверджений перелік рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню Єдиний реєстр судових рішень.

Рада суддів відмічає, що визначення слідчих суддів, прийняті при здійсненні судового контролю за дотриманням прав, свобод і інтересів осіб в карному виробництві не підлягають включенню в Реєстр.

Розміщення подібних визначень слідчих суддів надалі може бути оцінене компетентними органами як розголошування відомостей досудового розслідування без дозволу слідчого або прокурора.

Відмітимо, зокрема, в листі Ради вказані наступні суди:

- Святошинский райсуд м. Києва: 38 з 52 визначень якого торкаються розгляду клопотань слідчих про надання дозволу на проведення обшуку, тимчасового доступу до речей і документів, в т.ч. про надання тимчасового доступу до документів мобільних операторів відносно абонентів телекомунікаційних послуг, про застосування запобіжного заходу - укладення під варту / домашнього арешту / запоруки, та ін.

- міський суд Феодосії АРК : з 117 визначень слідчих суддів 69 торкаються результатів розгляду клопотань органів досудового розслідування про застосування заходів забезпечення карного виробництва;

- Соломянский райсуд г.Киева (52 визначень 40) і Дніпровський райсуд г.Киева (з 40 визначень 37) - торкаються застосуванні заходів забезпечення карного виробництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини