Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощується порядок реєстрації права оренди земельних паїв

4 лютого 2014, 17:01
1596
0
Реклама

З 12 лютого у Україні буде спрощена система реєстрації права оренди земельних паїв. З'явиться можливість безпосередньо в реєстрі в окремому розділі без первинної реєстрації права власності реєструвати договори оренди і їх продовження. Це особливо актуально для сільської місцевості, де сьогодні оформляється дуже велика кількість паїв на землю і їх оренда.

"Раніше, щоб зареєструвати оренду земельного паю, ми повинні були спочатку зареєструвати право власності на саму земельну ділянку, потім - договір оренди на неї, і тільки після цього можна оформити продовження цього договору"- нагадав голова Укргосреестра Дмитро Ворона. Він також додав, що таке нововведення значно поліпшить ситуацію в галузі і позитивно вплине на обслуговування громадян Укргосреестром.

Зміни пов'язані з тим, що з 12 лютого 2014 року набуває чинності постанова КМУ № 868яким врегульований Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжень і Порядок надання інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Джерело: Укргосреестр.

Відмітимо, що з 12 лютого також
спроститься реєстрація новостроя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини