Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР запропоновано затвердити мінімальний кількісний склад депутатської групи

4 лютого 2014, 15:21
247
0
Реклама

Оскільки Регламентом ВР не передбачений ефективний правовий механізм формування депутатських груп Микола Томенко і Сергій Мищенко вирішили виправити такий стан речей, запропонувавши внести зміни до Закону "Про Регламент ВР".

Законопроектом № 4064 встановлюється, що депутатські фракції (депутатські групи) у Верховній Раді України утворюються виключно депутатами, за умови, що до складу кожної з фракцій (груп) входить не менше 14 народних депутатів України. На даний момент ч. 4 ст 59 Закону про Регламент ВР встановлено, що кількість осіб в депутатській групі не може бути меншою, ніж кількість осіб в найменшій фракції, сформованій упродовж першої сесії.

Депутатські групи формуються також як і депутатські фракції - на першій сесії ВР нового скликання до розгляду питань про обрання голови ВР, створення органів ВР.

Крім того, депутатські групи формуються виключно з числа позафракційних депутатівмають права депутатських фракцій і реєструються відповідно до ст. 60 Регламенту ВР.

Відмічено, що як депутатські фракції, так і групи не можуть формуватися для захисту приватних, комерційних, місцевих, професійних або релігійних інтересів. Жодна з депутатських фракцій (груп) не має права виступати від імені народу України, ВР України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини