Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕСПЧ почав комунікацію за скаргою постраждалого від силового розгону "майдану"

Реклама

У Європейському суді з прав людини розглядається скарга учасника протестів в Україні, постраждалого від силового розгону.

ЕСПЧ почав комунікацію з українським урядом у справі "Сиренко проти України" (№ 9078/14) і просив його представити свої зауваження. Справа стосується скарги одного з учасників тривалих протестів в Києві Ігоря Сиренко стосовно побиття міліцією і незаконного затримання.

И. Сиренко брав участь в акціях протесту в центрі Києва з 29 листопада 2013 року. Він заявляє, що був побитий спеціальним підрозділом міліції під час силового розгону демонстрантів, а потім незаконно затриманий в ніч на 30 листопада 2013 року. У скарзі говориться про порушення статті 3 (заборона нелюдяного або принижуючого гідність звернення), статті 5 (право на свободу і особисту недоторканість), статті 11 (свобода зборів і об'єднань) і статті 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Також И. Сиренко вважає, що заходи, прийняті владою для боротьби з демонстрантами порушують права протестуючих, передбачені статтею 3, статтею 5, статтею 8 (право на повагу приватного життя), статтею 11 і статтею 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Конвенцій, і статтею 1 Протоколу № 1 до Конвенції (захист власності).

Скарга була подана до Європейського суду з прав людини 28 січня 2014 року. 1 лютого 2014 року Голова Секції, в яку було передано справу, вирішив, що уряд повинен представити до 28 лютого 2014 року письмові заперечення по прийнятності і по суті справи відносно скарги И. Сиренко на порушення статей 3, 5, 11 і 13 Конвенцій.

За інформацією ЕСПЧ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини