Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перереєструвати РРО?

Реклама

У листі від 8 січня 2014 року № 55/7/99-99-18-02-03-17 Миндоходов нагадало, що у зв'язку зі зміною місцезнаходження і перекладом підприємства в інший орган Миндоходов здійснюється перереєстрація реєстраторів розрахункових операцій (РРО) і книг обліку розрахункових операцій (УРО).

Після узяття на облік в органі Миндоходов по новому місцезнаходженню для проведення перереєстрації РРО суб'єктові господарювання необхідно надати такі документи:

- заява про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО (№ 1-РРОВ) з відміткою "Перереєстрація" (далі - реєстраційна заява);

- реєстраційне посвідчення за формою № 3-РРО (№ 3-РРОВ);

- довідку про опломбування РРО (у разі внесення змін, вимагаючих переопломбирования касового апарату).

Відмічено, що відповідно до наказу Миндоходов від 28 серпня 2013 року № 417 фіскальний номер не міняється при проведенні процедури перереєстрації РРО і зберігається до дати відміни реєстрації РРО. Суб'єктові господарювання, який змінив місцезнаходження, не треба звертатися в орган Миндоходов по місцю знаходження підрозділу. За результатами розгляду реєстраційної заяви і у разі відсутності підстав для відмови в перереєстрації РРО приймається рішення про перереєстрацію.

Після завершення внесення даних реєстраційної заяви підсистема "Реєстрація і облік РРО і книг УРО" :

- зберігає дату реєстрації в органі Миндоходов реєстраційної заяви як дату перереєстрації РРО по новому місцю обліку суб'єкта господарювання;

- автоматично зберігає запис з даними про реєстрацію і облік РРО для органу Миндоходов по новому місцю обліку підприємства, який буде доступний і органу Миндоходов за адресою господарської одиниці, де використовується РРО;

- в записі по РРО контролюючого органу по попередньому місцю обліку формує дату завершення перебування на обліку РРО, яка також відповідає даті перереєстрації.

При перереєстрації роздруковується і видається суб'єктові господарювання нове реєстраційне посвідченняу якому дата реєстрації РРО і дата початку обліку РРО в органі Миндоходов за адресою господарської одиниці не змінюються.

Процедура перереєстрації книг УРО у зв'язку зі зміною місцезнаходження підприємства здійснюється аналогічно.

Документи об реєстрації РРО (книг УРО), наявні в органі Миндоходов по попередньому місцю обліку, залучаються до облікової справи платника податків для передачі в орган Миндоходов по основному місцю обліку.

Миндоходов вказало, що 26 грудня 2013 року їм подано на державну реєстрацію в Мінюст наказ "Про внесення змін до Порядку реєстрації і ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій", яким обумовлено внесення змін до додатків 1 і 2 вказані порядки. 12 листопада 2013 року наказ обнародуваний на офіційному веб-порталі Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини