Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ім'ям України : суд знову обмежив право на мирні збори

Реклама

Нагадаємо, що постановою від 30 листопада 2013 року у справі № 826/19020/13-а був встановлений заборона на мирні збори в центрі Києва з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року.

Протестні настрої українського суспільства все ще є головною темою для обговорень, на Майдані триває безстрокова акція громадянської непокори, що почалася як народне волевиявлення по підтримці курсу на євроінтеграцію, а Окружний адміністративний суд м. Києва встановив заборону на проведення акцій усім суб'єктам, що реалізовують право на мирні збори до 8 березня 2014 року. Постанова у справі 826/145/14 було винесено суддею Ганною Савченко 6 січня 2014 року в 20:10.

Київська міська держадміністрація подала позов до депутатської фракції політичної партії "УДАР", чотирьом фізособам, Київській міській організації політичної партії Всеукраїнського об'єднання "Батькивщина", Всеукраїнській громадській організації "Народна солідарність за соціальний захист і взаємодопомогу", в якому просила встановити обмеження на мирні збори (пікетування, ходи, демонстрації, мітинги і так далі) шляхом заборони відповідачам і іншим субъктам, що реалізовує право на мирні зборина проведення заходів, використання гучномовців, автотехніки, плакатів, установку наметів, сцен, навісів з 8 січня по 8 березня 2014 року. Усі відповідачі, згідно із законодавством, завчасно повідомили КМДА про заплановані заходи, але адміністрація порахувала, що проведення запланованих мирних зборів створює загрозу національної безпеки, громадському порядку, правам і свободам громадян.

На користь такого переконання КМДА свідчать надані нею листи від МВС, Департаменту охорони здоров'я КМДА, Головного управління служби по надзвичайних ситуаціях в м. Києві, головного управління госсанэпидемслужбы в м. Києві, Управління утворення Печерської районної держадміністрації, комунального підприємства "Киевдорсервис", дошкільних учбових закладів № 632 і № 241, заяви від жителів будинків по вул. Гусовского. Так, мешканці заявляють, що використання гучномовців і гучних гасел на мітингу у Генпрокуратури шкодить їх здоров'ю. У ДАІ вважають, що проведення масових акцій негативно вплине на безпеку дорожнього руху і ускладнить безперешкодний проїзд автомобілів спеціального призначення (МНС, швидкій допомозі, міліції і так далі), що створює загрозу життя і здоров'ю населення, правам і свободам інших людей.

Згідно ст. 39 Конституції громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно повідомляються органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування, обмеження відносно реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і тільки в інтересах національної безпеки і громадського порядку - з метою запобігання безладам або злочинам, для охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

При цьому частиною 5 ст. 182 Кодекси адміністративного судочинства передбачено, що суд задовольняє вимоги позивача в інтересах національної безпеки і громадського порядку у разі, якщо визнає, що проведення зборів, мітингів, ходів, демонстрацій або інших зборів може створити реальну небезпеку безладів або злочинів, загрозу здоров'ю населення або правам і свободам інших людей.

Задовольняючи позов КМДА, суд послався як на встановлені факти, на публікації в пресі, повідомлення на телебаченні, по радіо і в Інтернеті про те, що на Майдані Незалежності і прилеглих вулицях триває безстрокова акція протесту "Євромайдан", під час якої сталися зіткнення між демонстрантами і правоохоронними органами, блокування і захоплення органів влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян (Генпрокуратура, КМДА, Будинок профспілок), блокування проїжджих частин вулиць, зводяться барикади, повалений пам'ятник Ленін; під час проведення акції протесту звучали заклики учасників "Євромайдану" до виходу громадян на масові заходи, про початок революції і скидання правлячого режиму.

У рішенні також йде мова про загальновідомий факт, що натовп людей створює підвищений рівень небезпеки для кожного, зокрема в рази підвищується вірогідність захворювання різного виду хвороби (ГРВІ, туберкульоз), виникає складна ситуація по підтримці особистої гігієни і чистоти.

З урахуванням викладених обставин і наявних в справі повідомлень органів державної влади, комунальних підприємств, учбових закладів і жителів житлових будинків, суд дійшов висновку про існування реальної небезпеки інтересам національної безпеки і громадського порядкузокрема виникнення безладів і підготовки злочинів, про загрозу здоров'ю населення, правам і свободам громадян під час проведення акцій протесту і інших мирних зборів в контексті сьогоднішніх подій.

Крім того, вказано, що дії учасників акцій протесту перешкоджають нормальній роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інших установ і організацій які знаходяться в епіцентрі або поблизу місць проведення акцій, порушують нормальний рух транспортних засобів на ділянках доріг, наближених до місць проведення заходів і заважають жителям житлових будинків, що знаходяться в епіцентрі подій і зблизька.

Вирішуючи суперечку, суд виходив з того, що забезпечення інтересів національної безпеки, забезпечення громадського порядку, збереження здоров'я населення і дотримання прав і свобод громадян переважає над правом проведення заходів на заявленій відповідачами території.

При цьому суд звернув увагу, що встановлені обмеження не порушують права громадян на мирні збори, оскільки торкаються лише певної частини Києва і не перешкоджають проведенню таких мирних зборів в інших місцях.

Таким чином, для усіх суб'єктів, що реалізовують право на мирні збори встановлена заборона на проведення заходів, використання гучномовців, автотехніки, плакатів, установку наметів, сцен, навісів з 8 січня по 8 березня 2014 року у місті Києві по наступних адресах: площа Михайлівська з прилеглими вулицями: Трьохсвятительською, Десятинною, Михайлівською, площа Європейська з прилеглими вулицями: Трьохсвятительською, Костьольною, Володимирський спуск; парк Тараса Шевченка з прилеглими вулицями: Льва Толстого, Терещенковская, Володимирська; бульвар Тараса Шевченка, вулиця Грушевського, Маріїнський парк і парк "Хрещатий", включаючи вулиці Садова, Банкова, Інститутська, Лютеранська, Хрещатик, Архітектора Городецкого, Академіка Богомольця, Шовковична, Пилипа Орлика, Герцена, Командарма Каменева, Гусовского, Різницька, Майдан Незалежності, включаючи прилеглі вулиці.

Нагадаємо, що згідно ст. 256 КАС постанова про обмеження реалізації права на мирні збори підлягає негайному виконанню. Але як заявляють юристи виконати такі рішення відповідно до чинного законодавства неможливо. Існує чітка юридична позиція, згідно якої виконувати судове рішення зобов'язані ті особи, які прямо вказані в нім як відповідачі. Відмітимо, що згідно частини 1 ст. 258 КАС по кожному судовому рішенню, належному негайному виконанню, за заявою осіб, на користь яких воно прийняте, видається один виконавський лист. Якщо судове рішення прийняте проти декількох відповідачів, суд має право видати декілька старанних лисиць?ов, точно вказавши, яку частину судового рішення потрібно виконати по кожному виконавському листу. Таким чином, реалізувати виконання постанови Окружного адмінсуду від 30 листопада 2013 року неможливо, адже "інші суб' єкти, які реалізують право на мирні зібрання" не можуть бути суб'єктами відповідальності.

Відмітимо, що сьогодні Верховною Радою були прийняті зміни до Закону "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян (законопроект № 3879)згідно з якими умисне невиконання вироку, рішення, визначення, постанови судущо набрали законної сили або підлягають негайному виконанню, або перешкода їх виконанню - караються штрафом від 500 до 1 тис. НМДГ або позбавленням волі на термін від 2 до 4 років. Крім того, згідно із Законом в старанному документі, виданому за результатами розгляду адміністративних позовів суб'єктів владних повноважень про обмеження реалізації права на мирні збори в якості боржника вказуються тільки ті особи, які можуть бути ідентифіковані.

Для набуття чинності Закон має бути підписаний Президентом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини