Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвесткомпанія не може передати в іпотеку квартиру в недострое без згоди інвестора, - ВСУ

Реклама

На засіданні Судової палати у цивільних справах 4 грудня 2013 року Верховний Суд України розглянув справу № 6-134цс13 за позовом фізособи до ТОВ "Перша Українська Індустріально-інвестиційна Компанія", ПАО "Акціонерний комерційний банк "Київ", закритому акціонерному товариству "Спільне українсько-болгарське підприємство "Богдан", ТОВ "Фінансова компанія "Київщина-капітал" про визнання недійсним договори іпотеки і внесених в нього змін і доповнень.

ВСУ була висловлена правова позиція, згідно якої інвестор, виконавши свої грошові зобов'язання за договором пайової участі у фінансуванні будівництва житлового будинку і повністю сплативши інвестиційній компанії вартість об'єкту будівництва, зробив дії, спрямовані на виникнення юридичних фактів, необхідних і достатніх для отримання права вимоги переходу права власності на об'єкт будівництва чи набуття майнових прав на цей об'єкт.

Передача інвестиційною компанією в іпотеку майнових прав на квартиру в незавершеному будівництвом житловому будинку без згоди інвестора є порушенням вимог ст. ст. 5, 6 і 16 Закону "Про іпотеку".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини