Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Статус міст - супутників промислових об'єктів можуть визначити спеціальним законом

28 листопада 2013, 09:05
266
0
Реклама

"Спадщиною Радянського Союзу для України сталі проблеми з розвитком соціально-економічної інфраструктури адміністративних одиниць, які існують і часто створювалися з метою забезпечення функціонування великого підприємства"- відмічають депутати Олександр Мирний і Ігор Мирошниченко в пояснювальній записці до проекту закону про міста - супутники промислових об'єктів.

Згідно з проектом № 3673 місто - супутник промислового об'єкту - це адміністративно - територіальна одиниця із статусом міста, спеціалізація праці більше 80 % населення в якому визначається одним або двома промисловими підприємствами, на кожному з яких безпосередньо працює не менше 1500 працівників і вартість продукції кожного або одного з яких складає не менше 1 млрд. грн. в рік (без урахування податку на додану вартість).

Рішення про надання статусу міста - супутника приймається Верховною Радою України за уявленням Кабміну.

В окремих випадках відповідний статус може надаватися місту - супутнику промислового об'єкту, якщо таке місто фактично створювалося для забезпечення діяльності одного промислового об'єктуіснуюча або минула фактична потужність якого дозволяла б робити продукцію з об'ємом згідно з вищезгаданими вимогами закону.

Місто - супутник промислового об'єкту є містом обласного значення і підпорядкування.

Оподаткування суб'єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність і / або зареєстровані на території міст - супутників промислових об'єктів, здійснюється на пільгових умовах у порядку, визначеному податковим законодавством України.

Медикаменти і медичне устаткування, що поступають цільовим призначенням на території міст - супутників промислових об'єктів, а також для спеціалізованих медустанов (у тому числі дитячих), в яких проходять лікування (в т.ч. профілактичне) жителі міст, - супутників промислових об'єктів (незалежно від місця їх розташування на території України), оподатковуються і митом на пільгових умовах у встановленому законом порядку. Перелік таких спеціалізованих медичних установ визначає Кабмін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини