Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільги по ПДВ для підприємств інвалідів можуть зробити постійними

18 листопада 2013, 14:01
324
1
Автор:
Реклама

Забезпечити реалізацію прав підприємств, установ і організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування планує депутат від В "Батькивщина" Валерій Сушкевич.

Проектом № 3623 пропонується внести зміни до Податкового кодексу (ст. 189) і встановити, що базою оподаткування для товарів / послугякі передаються / виходять у рамках договорів комісії (консигнації), поручительства, довірчого управління, постачальником яких є підприємства і організації громадських організацій інвалідівякі засновані громадськими організаціями інвалідів і є їх власністю, в яких кількість інвалідів, що мають там основне місце роботи, складає впродовж попереднього звітного періоду не менше 50 % среднеучетной чисельності штатних працівників облікового складу, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів складає впродовж звітного періоду не менше 25 % сум загальних витрат на оплату праці, витрат виробництва, що відносяться до складу, і що мають дозвіл на право користування пільгами по оподаткуванню відповідно до Закону "про основа соціальний захищеність інвалід в Україна", являється торгова націнка, встановлена покупцем таких товарів.

Крім того, планується надати підприємствам і організаціям громадських організацій інвалідів, які засновані громадськими організаціями інвалідів і є їх власністю, що відповідають вищезгаданим критеріям після чисельності і сум на оплату праці, право на оподаткування ПДВ по нульовій ставці без застосування якого-небудь терміну реалізації такого права. У зв'язку з чим, пропонується підпункт 195.1.2 пункту 195.1 ст.195 Податкового Кодексу України доповнити новими абзацами.

Виключаються п.8 підрозділу 2 розділи XX "Перехідні положення" НК, який містить норму відносно пільг після ПДВ, що надаються підприємствам, організаціям інвалідам тимчасово, на строк до 1 січня 2015 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини