Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо мобілізації

Реклама

16 квітня Президент підписав Закон № 3633-IX (проєкт № 10449) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», ухвалений 11 квітня.

Нагадаємо, що цього ж дня (16 квітня) Закон було передано на підпис Президенту, а 15 квітня документ підписав Голова Верховної Ради.

Про це свідчать дані, що містяться в картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Згідно з текстом законодавчого акта, переданим на підпис Главі держави, він набере чинності через один місяць з дня, наступного за днем його опублікування, крім абзаців дванадцятого і тринадцятого підпункту 2 пункту 8 розділу І цього Закону (щодо внесення змін до частин четвертої і п'ятої статті 6 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"), які набирають чинності через вісім місяців з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Зауважимо, що підписані Президентом закони публікуються в газеті "Голос України" та у Відомостях Верховної Ради України, а також розміщуються на офіційному веб-сайті Верховної Ради. Публікація законів та інших актів Верховної Ради у цих офіційних друкованих виданнях є офіційним оприлюдненням (п. 1 ст. 139 Регламенту Верховної Ради).

Детальніше про зазначений законодавчий акт читайте в таких матеріалах ЮРЛІГИ:

Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію

Закон про мобілізацію ухвалено: коли набуде чинності?

Ухвалено Закон про мобілізацію: роз'яснення від ВР щодо основних змін

У Законі про мобілізацію було враховано право на відстрочку від мобілізації для аспірантів

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини