Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Реклама

Уряд уніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідна постанова від 26 квітня 2024 року № 458 набирає чинності з дня опублікування, крім пункту 3 змін, затверджених цією постановою, який набирає чинності через три місяці з дня опублікування.

Міністерство охорони здоров'я пояснило, що постанову прийнято з метою ефективної боротьби з незаконним виробництвом, обігом та немедичним споживанням синтетичних наркотиків, в тому числі завдяки посиленню заходів контролю за прекурсорами. Таким чином перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів розширили та актуалізували.

Крім того, ухвалені зміни посилюють держконтроль за обігом цих засобів і розширюють можливість працівникам правоохоронних органів документувати злочинну діяльність осіб, які займаються незаконним виготовленням та збутом таких наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У МОЗ нагадали, що згідно із законодавством наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори з урахуванням доцільності їх використання у медичній практиці та залежно від ступеня їх небезпечності для здоров'я людини і застосовуваних заходів контролю за їх обігом включаються до відповідних списків. Постанова приводить чинне законодавство у відповідність до міжнародних договорів та дає змогу посилити державний контроль за обігом низки наркотичних засобів і речовин.

Також зміни включають рекомендації ВООЗ щодо встановлення заходів контролю на міжнародному рівні за обігом таких засобів і речовин та рішень Комісії ООН з наркотичних засобів, стосовно включення низки речовин, що мають психоактивну дію, до таблиць засобів і речовин, що перебувають під міжнародним контролем, затверджених Єдиною конвенцією про наркотичні засоби 1961 року, Конвенцією про психотропні речовини 1971 року та Конвенцією ООН про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин 1988 року.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Парламент врегулював питання обчислення страхового стажу та пенсійного забезпечення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини