Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада вкотре відмовилась зазіхати на кіпрські офшори

15 июня 2011, 13:11
1091
1
Реклама

Верховна Рада відмовилась внести до порядку денного постанову про денонсацію Угоди про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр.

За проголосувало лише 108 депутатів. Від Партії регіонів проголосував 1 депутат, від БЮТ- 66, від НУНС - 37, комуністів - 0, "Реформ заради майбутнього" - 1, Народної партії - 0, позафракційних - 3.

Постанова була ініційована фракцією БЮТ.

Номінально Кіпр не є офшором, але його законодавство дозволяє українським компанія виводити туди гроші і платити там податки за значно нижчими ставками. Кіпр - є головним інвестором в економіку України, хоча насправді це є виведені українські гроші.

"Два роки тому одна з найбільших корпорацій, регіональна така, поміняла 5 мільярдів доларів акцій на акції двох офшорних компаній на Кіпрі. Методологічно, тільки з цієї оборудки платіжний баланс України впав на 5 мільярдів, і Нацбанк мав продати мільярд доларів через цю оборудку", - заявив з трибуни Сергій Терьохін.

"Давайте не дурити голову - з 1993 року йдуть переговори з Кіпром, не збирається Кіпр нічого робити. Їх це влаштовує. Давайте денонсувати (в односторонньому порядку)", - заявив депутат.

Після невдалого голосування Володимир Литвин пообіцяв звернутися до Кабміну, щоб той підготував відповідні документи про денонсацію угоди.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням

Похожие новости