Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Электронная регистрация хозсубъектов: сплошные преимущества при незначительных расходах. Мнение ЮК "ОЛ&РУСТ"

22 октября 2010, 12:32
2070
1
Реклама

19 октября парламент принял Закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты" (относительно внедрения электронной системы регистрации субъектов хозяйствования) (проект № 6261)

Документом планируется ввести электронную государственную регистрацию юридических лиц и физических лиц-предпринимателей, а также подачу запросов на получение сведений из Единого государственного реестра юридических лиц и физических лиц-предпринимателей в электронном виде.

Всю необходимую информацию, касающуюся электронного формата документов (на основе открытого стандарта XML), а также программ формирования и подачи документов, необходимых предпринимателям для проведения регистрации, можно будет найти в бесплатном доступе на официальном веб-сайте Госкомпредпринимательства.

ЭКСПЕРТНОЕ МНЕНИЕ

Роман Хрустенко: "Електронної системи реєстрації - у ХХІ сторіччі не новація, а нагальна потреба"

Своим мнением о нововведениях поделился с ЛІГА:ЗАКОН управляющий партнер ЮК "ОЛ&РУСТ", член Столичной коллегии адвокатов Украины Роман Хрустенко: "Кроки держави щодо запровадження електронної системи реєстрації можна лише вітати, оскільки у ХХІ сторіччі це є не новацією, а нагальною потребою. Нажаль, поки що вони є поодинокими, однак є всі підстави сподіватись, що будуть наступні і система паперового обігу взагалі залишиться анахронізмом.

Досить важливим є те, що наразі можливе подання документів як на паперових носіях, так і в електронній формі, оскільки ще не всі підприємці ментально готові до переходу цілком на електронний документообіг.

Вочевидь, законодавче встановлення можливості проведення державної реєстрації в електронному вигляді спростить як процедуру реєстрації, так і отримання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Можливо, єдиним негативним моментом є необхідність отримання підприємцями електронного цифрового підпису, що потребує додаткових матеріальних витрат, однак такі витрати не є значними у порівнянні зі зручностями, які надаються запровадженням електронної системи".

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти

Похожие новости