Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На час дії воєнного стану зупиняється перебіг строку для прийняття спадщини

Реклама

Кабмін вніс зміни до постанови від 28 лютого 2022 р. №164 "Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану". Відповідну постанову № 209 Уряд ухвалив 6 березня 2022 року.

Зокрема, встановлено, що що в умовах воєнного стану посвідчення довіреностей та заповітів, засвідчення справжності підпису на документах здійснюється без використання спеціальних бланків нотаріальних документів на білих аркушах паперу з нанесеними на них за допомогою комп'ютерної техніки реквізитами нотаріуса: зображення Державного Герба України, прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності), найменування державної нотаріальної контори (для державного нотаріуса), номер свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, адреса робочого місця, номер телефону, адреса електронної пошти.

Також встановлено, що на час дії воєнного стану перебіг строку для прийняття спадщини зупиняється.

В умовах воєнного стану довіреності, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, управління і розпорядження корпоративними правами, та заповіти військовослужбовців Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також працівників правоохоронних (спеціальних) органів, органів цивільного захисту, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії іноземної держави, можуть посвідчуватися командиром (начальником) цих формувань (органів) або іншою уповноваженою таким командиром (начальником) особою з подальшим надсиланням таких заповітів через Генеральний штаб Збройних Сил, Міністерство оборони, відповідний правоохоронний (спеціальний) або інший орган до Міністерства юстиції або його територіального органу для забезпечення їх реєстрації нотаріусами в Єдиному реєстрі довіреностей, Спадковому реєстрі.

Читайте також: Чотири умови вилучення авто для воєнних потреб

Воєнний стан в Україні: що варто знати населенню України?

Допомога армії України: куди можна перерахувати кошти

Підтримка експертів щодо бізнес-діяльності в умовах воєнного стану - на каналі LIGA ZAKON. Запитай фахівця щодо оплати податків, персоналу та інших важливих аспектів бізнесу.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням

Похожие новости