Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 31 липня - 6 серпня

8 августа 2018, 09:30
184
0
Автор:
Реклама

1. Погоджено кількість суддів в апеляційних судах

Вища рада правосуддя вирішила погодити кількість суддів в апеляційних судах, утворених в апеляційних округах - 1439 штатних одиниць; в окружних апеляційних судах загальної юрисдикції буде 964 судді, в окружних апеляційних господарських судах - 218, в апеляційних окружних адміністративних судах - 257 суддів.

2. Погоджено кількість суддів у вищих спеціалізованих та Верховному Суді

Вища рада правосуддя вирішила погодити кількість суддів у Вищому антикорупційному суді - 39 штатних одиниць, з яких 12 - кількість штатних одиниць суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду; у Вищому суді з питань інтелектуальної власності - 30 штатних одиниць, з яких 9 - кількість штатних одиниць суддів Апеляційної палати цього суду. Вища рада правосуддя вирішила погодити кількість суддів Верховного Суду - 196 штатних одиниць, з яких: у Касаційному адміністративному суді - 56, у Касаційному господарському суді - 45, у Касаційному кримінальному суді - 42, у Касаційному цивільному суді - 53.

3. Суддю ВГСУ Надію Губенко переведено в Київський апеляційний господарський суд

31 липня було розглянуто рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про переведення судді з одного суду до іншого. За результатами розгляду зазначеного питання Рада ухвалила внести подання Президентові про переведення судді Вищого господарського суду України Губенко Надії Михайлівни на посаду судді Київського апеляційного господарського суду.

4. Суддю господарського суду Чернігівської області Юрія Боброва звільнено у відставку

31 липня було вирішено звільнити Боброва Юрія Миколайовича з посади судді господарського суду Чернігівської області у відставку.

Водночас залишена без розгляду заяву Головенка Олега Дмитровича про звільнення з посади судді Київського окружного адміністративного суду за власним бажанням.

5. У приміщенні Вищої ради правосуддя вибухових речовин не виявлено

Вища рада правосуддя відновила роботу після повідомлення про замінування. Після завершення огляду приміщення Вищої ради правосуддя працівниками слідчо-оперативної групи, вибухотехнічної та кінологічної служб у приміщенні ВРП вибухових речовин не виявлено. Про це повідомив в.о. керівника секретаріату Вищої ради правосуддя Дмитро Зуб.

6. Суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталю Квасневську звільнено з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Квасневську Наталю Дмитрівну з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

7. Двох столичних суддів та суддю з Одеської області тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Дніпровського районного суду міста Києва Ластовку Нелю Дмитрівну та суддю Солом'янського районного суду міста Києва Кізюн Людмилу Іванівну на підставі рішень Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. Згідно з частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 3 серпня 2018 року, суддю Іллічівського міського суду Одеської області Максимович Галину відсторонено від здійснення правосуддя.

8. Звільнено трьох суддів

Вища рада правосуддя 2 серпня 2018 року розглянула матеріали щодо звільнення п'яти суддів з посад за загальними обставинами.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада правосуддя ухвалила звільнити за власним бажанням:

  • Мельниченко Юлію Станіславівну - з посади судді господарського суду Донецької області;

  • Бойко Людмилу Миколаївну - з посади судді Одеського окружного адміністративного суду.

Також у відставку звільнено суддю господарського суду Івано-Франківської області Калашника Володимира Олександровича.

Залишено без розгляду заяви про звільнення у відставку:

  • Зуєвої Лариси Євгеніївни - з посади судді Одеського апеляційного адміністративного суду;

  • Дорошенка Миколи Васильовича - з посади судді господарського суду Черкаської області.

9. В Одесі відбувся семінар з питань прозорого та ефективного судового управління

1?2 серпня 2018 року в місті Одесі відбувся семінар, мета якого ?  обговорення шляхів адаптації кращих міжнародних практик для ефективного здійснення правосуддя в Україні, організований за сприяння Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя, Верховним Судом та Державною судовою адміністрацією України. Учасники семінару переймали досвід побудови роботи суду з належним та ефективним управлінням, формування та втілення бачення суду в питаннях лідерства і стратегічного планування, реалізації ключових принципів розробки стратегічного плану та втілення оновлених стратегій у рамках поточного реформування судової системи, у тому числі інформаційного та кадрового компонентів.

10. У ВРП обговорили питання інституційного розвитку Міжнародної консультативної ради

3 серпня 2018 року відбулася робоча зустріч за участю міжнародних експертів з метою обговорення подальших кроків роботи Міжнародної консультативної ради при Вищій раді правосуддя. Зокрема, учасники обговорили питання організаційного забезпечення діяльності МКР, розвитку двосторонніх контактів в системі правосуддя, можливості об'єднання зусиль усіх донорів, які тією чи іншою мірою працюють у системі правосуддя, презентації членам МКР проекту електронної бази даних, який дає можливість акумулювати інформацію про проекти міжнародної допомоги, їх взаємодію з органами та установами сектору юстиції в рамках реалізації  Плану дій до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням

Похожие новости