Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Алексеев, Боярчуков і партнери" запобігли рейдерському захопленню ТВК "Глобус"

22 жовтня 2013, 11:10
469
0
Реклама

"Ми представляли інтереси компанії ТОВ "ЛР Глобус", яка виступає орендарем 100% приміщень ТВК "Глобус" і є дочірньою структурою компанії London& RegionalProperties. Первинна справа про відновлення Олени Моріс на посаді директора підприємства "Глобус" слухалося в Соломенском районному суді Києва, який виніс ухвалу відновити Моріс на посаді. Наша компанія оскаржила рішення суду першої інстанції в Апеляційному суді Києва. В результаті він відмінив рішення суду першої інстанції", - розповідає старший юрист юридичної компанії "Алексеев, Боярчуков і Партнери" Олександр Ткачук.

Олександр Ткачук вважає, що захоплення ТВК стало можливе саме із-за винесення незаконної ухвали про відновлення на посаді людини, яка ніколи не була директором цього підприємства. Це і послужило причиною захоплення "Глобуса".

ЮК "Алексеев, Боярчуков і партнери" звернула увагу суду на грубі порушення українського законодавства під час розгляду справи судом першої інстанції. Так, суд базував своє рішення на свідченнях зацікавлених осіб і повністю проігнорував докази відповідача. Крім того, суд першої інстанції виніс ухвалу яке суперечило здоровому глузду, адже людина не працювала і дня в компанії, не може бути відновленим на якій-небудь посаді. Пані Моріс Е. ніколи не працювала в ТОВ "ЛР Глобус", а також не була керівником ні в одній з компаній групи London & Regional Properties", - розповідає Наталія Яворскаякерівник юридичного департаменту London & Regional Properties.

Слід також відмітити, що представники пані Моріс не надали ніяких доказів у свою користь суду апеляційної інстанції, що також вплинуло на результат справи. "Фізичний контроль над Глобусом був відновлений без застосування фізичної сили наступного дня після винесення апеляційним судом відповідного рішення. Мабуть, стороні, яку представляє пані Моріс, стало очевидно, що ніяких законних аргументів для знаходження в ТВК "Глобус" у них немає, і ніколи не було", - відмітила Наталія Яворская.

На думку старшого юриста юридичної компанії "Алексеев, Боярчуков і Партнери" Олександра Ткачука, можливі повторні спроби захоплення "Глобуса".

"Спроби можливі. Не зумівши "відновити" на посаді пані Моріс, рейдери подали в Соломеннский районний суд другий позов з аналогічною конструкцією. Цього разу вони вимагають відновити на посаді звільненого раніше директора "Глобуса" - пана Байрака С. А. Розглядає нова справа той же суддя, який неправомірний відновив на посаді Моріс. Сподіваємося, що з урахуванням рішення апеляційного суду міста Києва, рішення про відновлення його на посаді прийнято не буде. Але може бути всяке…"., - резюмує Олександр Ткачук.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини