Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почала роботу IV Всеукраїнська правова школа по карному праву і процесу

22 жовтня 2013, 10:34
367
0
Реклама

19-20 жовтня за підтримки АТ "Адвокатська група "Солодко і партнери" і ЮФ ILF почала роботу IV Всеукраїнська правова школа по карному праву і процесу. Цей захід є традиційним для Харківського відділення Ліги студентів Асоціації юристів України і проводиться вже четвертий рік підряд, об'єднуючи біля півсотні студентів - юристів з різних міст України.

У перший день роботи відбулося урочисте відкриття школи, на якому виступили Юрій Пономаренкок.ю.н., доцент кафедри карного права НУ "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" і Галина Бельмасадвокат, партнер ЮФ "Арес".

Юрій Пономаренко у своїй доповіді приділив увагу особливостям застосування штрафу, замість позбавлення волі в якості покарання за скоювання злочинів у сфері службової і господарської діяльності, питанням додаткових покарань, введенню в карне право поняття "Карної провини", проблемам відповідальності юридичних осіб.

Галиною Бельмас були розглянуті проблеми надання безкоштовної правової допомоги, а також останні новели карного процесуального законодавства. Окрім цього пані Бельмас надала раді з вибору оптимальної лінії захисту і роботи з клієнтом .

Наступного дня учасників чекали виступи Олександра Дроздовак.ю.н., доцента кафедри карного процесу НУ "Юридична академія імені Ярослава Мудрого", адвоката ЮК "АСАД", Олександра Горового адвоката, керівного партнера АТ "Аліас", а також Юрія Гиричазаступника начальника Великобурлукского районного відділу органів внутрішніх справ у відставці.

Олександр Дроздов приділив особливу увагу проблемам застосування практики Європейського Суду з прав людини в карному судочинстві, розповів, які статті Європейської Конвенції з прав людини є найбільш популярними в справах проти України, а також як вирішуються колізії між національними і міжнародними нормами.

Олександр Горовой розповів про застосування нового карно-процесуального інституту - угоди з прокурором про визнання провини, освітив його позитивні і негативні сторони і навів на підтвердження своїх думок приклади з практики, які викликали великий інтерес аудиторії.

Закрив другий день відкриття школи Юрій Гирич з доповіддю, присвяченим практичним аспектам слідства. Пан Гирич поділився із студентами своїм уявленням про те, яким є слідство, які навички украй потрібні для розслідування. Багато уваги було приділено значенню організації усього карного процесу, його плануванню і осмисленню.

Надалі учасників школи чекають ще три захоплюючі тижні інтенсивних майстер-класів і вебинаров. Закриття школи планується 15 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини