Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений новий порядок накладення штрафів у сфері містобудування

Реклама

Постановою від 2 жовтня 2013 року № 735 Кабмін затвердив нову редакцію Порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Зокрема, встановлено, що у разі відмови суб'єкта містобудування від отримання документів (протокол, постанова і документи, що підтверджують факт правопорушення), які є основою для притягнення його до відповідальності, документи спрямовуються рекомендованим листом з повідомленням. Належним підтвердженням факту відправки документів є розрахунковий документ відділення поштового зв'язку за оплату послуг з доставки замовленої поштової кореспонденції.

У разі ненадання суб'єктом містобудування, що притягається до відповідальності, інформації про його адресу документи спрямовуються за адресою місцезнаходження (місця проживання, місця реєстрації), вказаною в Єдиному державному реєстрі юрособ і фізосіб-підприємців. Напрям рекомендованим листом з повідомленням документів вважається їх належним врученням незалежно від факту отримання суб'єктом містобудування.

Штраф за правопорушення може бути накладений на суб'єкта містобудування впродовж шести місяців з дня виявлення правопорушення, але не пізніше чим через три роки з дня його здійснення. Днем виявлення правопорушення є день складання акту перевірки відповідного суб'єкта містобудування.

Справа про правопорушення у сфері містобудівної діяльності (далі - справа) розглядається посадовцем інспекції, до повноважень якого відноситься розгляд таких справ, впродовж 15 днів з дня отримання вказаним обличчям протоколу про правопорушення у сфері містобудівної діяльності і інших матеріалів справи. Справа може розглядатися за участю суб'єкта містобудування, що притягається до відповідальності, або його уповноваженого представника, експертів, інших осіб. Відомості про час і місце розгляду справи повідомляються суб'єктові містобудування, що притягається до відповідальності, і інших осіб, що беруть участь в розгляді справи, не пізніше чим за три доби до дня розгляду справи. Неприбуття суб'єкта містобудування в певний час і місце не перешкоджає розгляду справи.

За результатами розгляду справи посадовець інспекції приймає одно з постанов :

1) постанова про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

2) постанова про закриття справи про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Суб'єкт містобудування, відносно якого прийнята постанова про накладення штрафу, платить штраф в п'ятнадцятиденний термін з дня вручення або напряму такої постанови.

Копія завіреного банком платіжного документу що засвідчує факт добровільної сплати суми штрафу в повному об'ємі, надається (спрямовується) інспекції у одноденний термін з дня його сплати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини