Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З сьогоднішнього дня діє нова форма Книги обліку прибутків і витрат фізосіб-підприємців

18 жовтня 2013, 14:26
637
1
Автор:
Реклама

Cегодня, 18 жовтня, набув чинності наказ Миндоходов від 16.09.2013 р. № 481яким затверджені форма Книги обліку прибутків і витрат, яку ведуть фізособи- підприємці, окрім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізособи, що здійснюють незалежну професійну діяльність, і Порядку її ведення.

Положеннями Порядку передбачено, що Книга обліку прибутків і витрат ведеться по вибору платника податків в паперовому або електронному виді. Зокрема, в порядку приводяться конкретні вимоги відносно того, які дії повинно здійснити фізособа-підприємець для ведення Книги в паперовій або електронній формі і в якому порядку в неї заносяться відомості.

Крім того, Порядок передбачає, що записи в Книзі робляться за підсумками робочого дня, впродовж якого отриманий дохід. При цьому Книга зберігається у фізособи-підприємця впродовж 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснений останній запис. Ці Книги заповнюються в гривнах з копійками і використовуються фізособою-підприємцем для заповнення податкової декларації про майновий стан і прибутки.

Виправлення помилок або коригування допускаються шляхом додавання рядка, в якому відбивається негативне або позитивне значення.

Окрім іншого, відзначається, що фізособи-підприємці, зареєстровані як платники ПДВ, не включають у витрати і прибутки суми ПДВ, що входять в ціну придбаних або проданих товарів (робіт, послуг).

На відміну від раніше діючої форми Книги, в новій не відбивається внутрішнє переміщення товару і передбачено менше граф:

- період обліку (день, місяць, квартал, рік);

- сума доходу;

- сума повернених коштів за товари (роботи, послуги);

- загальна сума доходу, підмета декларуванню (гр. 2 - гр. 3);

- витрати (реквізити підтверджувального документу, сума витрат, пов'язаних з придбанням товарів, витрати на оплату праці найнятих робітників, інші витрати);

- сума чистого доходу (гр. 4 - гр. 6 - гр. 7 - гр. 8) оподаткування.

З набуттям чинності наказу № 481 преращает дія попередній наказ ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1025.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини