Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові санітарні норми для дитсадів почнуть застосовувати з 10 жовтня 2014 р.

Реклама

Сьогодні набув чинності наказ Мінохоронздоров'я від 3 жовтня 2013 року № 853яким відстрочено застосування Державних санітарних норм і правил "Облаштування, устаткування, зміст дошкільних учбових закладів і організації життєдіяльності дітей". Встановлено, що нові саннормы повинні застосовуватися з 10 жовтня 2014 року.

На період до 10 жовтня 2014 року на території України застосовуються "Санітарні правила пристрою і зміст дитячих дошкільних установ (дитячі ясла, дитячі сади, дитячі ясла-сади) СанПин 3231-85", затверджений заступником Головного державного санітарного лікаря СРСР 20 березня 1985 року № 3231-85.

Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головний державний санітарний лікар України (А. Пономаренко) з урахуванням досвіду країн-членів Європейського Союзу, вимог і рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я в тримісячний термін повинні надати в Мінохоронздоров'я погоджені з Національною академією медичних наук України пропозиції про внесення змін у Державні санітарні норми і правила "Пристрій, устаткування, зміст дошкільних учбових закладів і організації життєдіяльності дітей", затверджені наказом Мінохоронздоров'я від 1 серпня 2013 року № 678.

Детальніше про відстрочені норми читайте в матеріалі: Нові санітарні норми для дитсадів затверджені Мінохоронздоров'я.

Нагадаємо, що нові норми і правила "Облаштування, устаткування, зміст дошкільних учбових закладів і організації життєдіяльності дітей" викликали великий резонанс в суспільстві, їх визнали нереальними для виконання. При цьому Мінохоронздоров'я переконував в обгрунтованості нових норма Держпідприємництва виступило проти наказу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини