Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Асоціація юристів вітає відміну законопроекту, що встановлює обмеження на добродійну діяльність

20 вересня 2013, 11:20
139
0
Реклама

Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності рекомендував відхилити проект Закону України № 3100 "Про внесення змін до Закону України "Про добродійну діяльність і добродійних організацій".

"Цей приклад доводить, що громадськість може і повинна впливати на законотворчі процеси в нашій країні. І нам приємно констатувати той факт, що Асоціація юристів України зробила вагомий внесок у боротьбу з проектом, який звів би нанівець" не лише добродійну діяльність в країні, але і значно ускладнив життя багатьох громадських організацій, і Асоціації юристів України у тому числі", - прокоментував рішення Комітету Президент АЮУ Денис Бугай.

Асоціація юристів України зайняла активну позицію і взяла участь у боротьбі громадськості проти законопроекту. Так, заявивши про свій рішучий протест проти нововведень, АЮУ направила звернення Голові Координаційного радого з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України Марині Ставнийчук і депутатів Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності із закликом не включати проект Закону до порядку денного сесії Верховної Ради України.

Величезне невдоволення законопроектом викликали ряд положень, раніше про обов'язкове нотаріальне посвідчення договорів про добродійні пожертвування і ліквідацію обмежень на передачу земельних ділянок в сервітути. На практиці це означало б, що кожне пожертвування в розмірі, що перевищує 850 грн., мало б бути засвідчене нотаріально, а земельні ділянки, що передаються в користування фондами і установами, могли б використовуватися не лише для добродійних цілей, оскільки проект знімав відповідну вимогу цільового використання таких ділянок.

Позиція усіх учасників обговорення зводилася не лише до критики запропонованих змін, але і містила заклик громадськості підготувати власні пропозиції, які б сприяли розвитку добродійності в Україні.

Таку думку підтримала і активний благодійник і член Правління АЮУ Олена Сотник, яка будучи налаштованою на рішучі дії, закликала колег не зупинятися на досягнутому і йти далі. Ситуація, що "склалася, учить нас одному: треба об'єднуватися і міняти життя до кращого, адже і від законодавців, і від керівників громадських організацій сьогодні залежить те, якою добродійність буде завтра. І це стосується не лише хворих і таких, що мають потребу, це стосується усіх громадських організацій, таких як Асоціація юристів України, яка функціонує за рахунок добродійних пожертвувань її членів і партнерів", - відмітила Олена Сотник.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини