Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законом не встановлено обмежень періоду проведення податкової перевірки

11 вересня 2013, 10:20
266
0
Автор:
Реклама

ДПС в роз'ясненні від 06.09.2013 р. нагадує, що згідно пп. 20.1.4 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу контролюючі органи мають право проводити відповідно до законодавства перевірки і звіряння платників (окрім НБУ) податків, у тому числі після проведення процедур митного контролю і митного оформлення.

Пунктом 85.2 ст. 85 НК визначене, що платник податків зобов'язаний надати (службовим) посадовцям контролюючих органів в повному об'ємі усі документи, належні або пов'язані з предметом перевірки. Такий обов'язок виникає у платника податків після початку перевірки.

Згідно п. 44.1 ст. 44 НК для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік прибутків, витрат і інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування і податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з численням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством.

Також податкова повідомляє, що діючими нормами законодавства не встановлено обмежень відносно періоду проведення перевірки платника податків органами прибутків і зборів.

Таким чином, у разі проведення документальної (плановою, позаплановою) або фактичної перевірки суб'єкта господарювання з питань дотримання вимог податкового і іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладений на органи прибутків і зборів, платник податків повинен надати в повному об'ємі документи, належні або пов'язані з предметом перевірки і зберігання яких регламентується чинними нормативно-правовими актами. При цьому грошове зобов'язання платника податків визначається органом прибутків і зборів лише за певні НК періоди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини