Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила, який статус має інформація, отримана з електронного податкового сервісу

9 вересня 2013, 18:00
239
0
Автор:
Реклама

Державна податкова служба в роз'ясненні від 05.09.2013 р. відповіла на питання про те, чи є офіційною інформація, отримана за допомогою електронного податкового сервісу "Інформаційне повідомлення про заборгованість по податках, зборах (обов'язковим платежам) "?

Так, податкова, зокрема, нагадує, що Миндоходов був введений он-лайн електронний податковий сервіс "Інформаційне повідомлення про заборгованість по податках, зборах (обов'язковим платежам) ".

Таким чином, платники податків, які здійснюють представлення податкових декларацій в електронній формі за допомогою засобів електронного зв'язку і з використанням електронного цифрового підпису, можуть щомісячно дізнаватися про наявність податкового боргу із статусом знову створеного і про динамічні зміни такого боргу у бік збільшення/зменшення.

Функціонування такої послуги забезпечується шляхом розсилки інформаційною системою Миндоходов (центрального рівня) каналами сучасних інформаційних технологій інформаційного повідомлення по уніфікованій формі на електронний ящик платника податків.

При цьому відмічено, що інформаційне повідомлення має виключно інформативний характер.

Таким чином, у разі виникнення сумнівів відносно стану розрахунків з бюджетом платник податків може звернутися до контролюючого органу для проведення звіряння данихприведених в інформаційному повідомленні.

Читайте також:

Документ тижня : Концепція створення єдиного вікна електронної звітності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини