Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд підтвердив незаконність арешту координатора "врадиевской ходи"

20 серпня 2013, 11:44
134
5
Реклама

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Дениса Овчарова на постанову Шевченківського районного суду, по якій цивільний активіст Василь Любарец отримав 10 діб адміністративного арешту по ст.185-1 КУоАП.

Юрист АТ Юскутум відмітив, що суд констатував, що не може бути відповідальності за порушення порядку проведення зборів і мітингів по ст.185-1 КУоАП, оскільки порядок проведення зборів і мітингів не передбачений чинним законодавством.

Вівчарів відмітив створення хорошого прецедентущо підтверджує, що відсутність законодавчого врегулювання - це чинник, що виключає склад адміністративного правопорушення.

Крім того, як повідомив юрист, 16 серпня була залишена без задоволення скарга Шевченківської прокуратури, якою спростовувалася постанова суду першої інстанції, про відсутність складу адміністративного правопорушення в діях Любарца із ст.185-1 КУоАП.

Нагадаємо, 22 липня Шевченківським судом було винесено 2 судових ухвали по одному з яких Василь Любарец був виправданий суддею Волокитиной Н. Б., у зв'язку з відсутністю складу злочину по статті 185-1 КУоАП і в той же час суддя Саадулаев А. И. визнав Любарця винним і присудив десять діб адмін. арешту, практично у аналогічних справах.

Любарец був координатором врадиевского ходу, мирній акції проти свавілля міліції.

По матеріалах Liga.net

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини