Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одеська юрфірма захистила інтереси найбільшого клубу взаємного страхування

9 серпня 2013, 13:47
549
4
Реклама

У лютому 2013 року при заході в порт "Октябрьск" в ході митного контролю капітан задекларував суднові запаси, включаючи бункер на борту. Співробітники митниці не повірили капітанові, і вирішили самостійно виміряти залишки бункера в паливних танках. В результаті "митних" вимірів було виявлено більше 30 тонн "контрабандного" палива. Не погодившись з вимірами митниці, капітан, діючи по вказівках P&I Клубу і судновласника, запросив на борт сюрвейєра, який прибув на судно і повністю підтвердив розрахунки капітана. Інспектори митниці мовчки спостерігали за роботою сюрвейєра, не заявляючи при цьому ніяких зауважень, проте підписувати звіт відмовилися, а замість цього склали протокол відносно капітана по статті 472 Митного кодексу ("Недекларування товарів і транспортних засобів комерційного призначення"), запропонувавши оштрафувати капітана майже на 0,5 млн. грн. Справа була передана до суду для розгляду по суті. Для захисту інтересів судновласника в суді Standard P&I Club притягнув ЮФ "АНК". Оскільки справа стосувалася прав і законних інтересів турецького судновласника, адвокати АНК притягнули Генеральне консульство Туреччини в Одесі, представники якого брали участь в засіданнях. Крім того, до справи виявили інтерес представники ЗМІ.

7 серпня 2013 року Апеляційний суд Миколаївської області визнав капітана невинним в порушенні митних правил, про що було винесено що відповідає постанова. Враховуючи, що ця справа про порушення митних правил, постанова є остаточною і не може бути оскаржене.

Відмітимо, що раніше судова практика по подібних категоріях справ не була на користь судновласників, і суди, як правило, погоджувалися з аргументами митниці. Результат цієї справи є яскравим прикладом можливості відстояти свою правову позицію в протистоянні з українською митницею і прокуратурою.

Команду ЮФ "АНК" у цій справі представляли керівник практики морського права, адвокат Артем Волков, адвокат Ігор Дикусар і юрист Сергій Неделько під загальним керівництвом керівного партнера, адвоката Олександра Кифака.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини