Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Закон, що тимчасово звільняє фізосіб від податку на нерухомість

1 серпня 2013, 12:44
605
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 403 - VII про внесення змін до ст.265 НК (законопроект № 2405прийнятий ВР 4 липня) яким передбачено, що для усіх фізосіб в 2013 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховуватися і сплачуватися не буде. Судячи з інформації на сайті ВР, Закон поки не набув чинності.

Також Законом переглянутий розмір житлової площі, на який надаватимуться пільги. Ставки податку для фізосіб встановлюються в наступних розмірах:
- не більше 1 % - для квартири / квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку / будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів;
- 2,7 % - для квартири / квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку / будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів;
- 1 % - для різних видів об'єктів житлової нерухомості, що знаходяться у власності одного платника податків, сумарна площа яких не перевищує 740 кв. метрів;
- 2.7 % - для різних видів об'єктів житлової нерухомості, що знаходяться у власності одного платника податків, сумарна площа яких перевищує 740 кв. метрів.

Тобто, пільга на сплату податку застосовуватиметься до сукупної житлової площі об'єктів житлової нерухомості, що належить платникам податків незалежно від кількості таких об'єктів. Детальніше про нововведення читайте: Вирішено, хто отримає пільги по сплаті податку на нерухомість.

Фахівці рахують Закон № 403 - VII прогресивним кроком з боку законодавця. І не лише тому, що він передбачає звільнення від сплати податку на нерухомість в 2013 році для фізичних осіб. "Основні зміни, передбачені в нім, спрямовані на врегулювання питань, пов'язаних з оподаткуванням цим податком, до введення якого на сьогодні податкові органи виявилися не готові. До ухвалення цього Закону не було чіткої ясності, як цей податок розраховуватиметься, і що робити тим платникам, яким цей податок нарахували неправильно"- розповіла ЮРЛИГЕ юрист.

Як же Миндоходов повертатиме вже сплачений фізособами податок на нерухомість? Адже, за статистикою Міністерства, цей податок вже заплатили 3,9 тис. плательщиков-физических осіб, і бюджет отримав більше 2 млн. грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини