Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві пройшов дискусійний семінар з агробізнесу

12 липня 2013, 16:49
242
0
Реклама

2 липня в Києві відбувся дискусійний семінар на тему "Розвиток сільськогосподарського потенціалу України : забезпечення, обмеження і можливості", організований за підтримки Посольства Королівства Нідерландів України і Benelux - Ukraine Business Club.

У програмі семінару торкнулися теми сільськогосподарської політики, земельної реформи, статусу і наслідків Угоди об асоціації з ЄС, проблеми відкриття агрофірми в Україні, а також питання страхування урожаю і фінансування сільськогосподарського сектора України.

Цей семінар став платформою для обміну знаннями і досвідом в різних аспектах побудови агробізнесу в Україні. У нім взяли участь представники як агросектора, так і директора, фінансисти, юристи провідних міжнародних компаній, серед яких була присутньою Аліса Дуброва, керівний партнер "БДО Лигал Україна". На думку юриста, порушені питання страхування урожаю і фінансування агросектора України особливо актуальні. "Проблеми кредитування і страхування на сільськогосподарському ринку на сьогодні досягають великих масштабів. Банки відмовляють представникам агробізнесу у фінансуванні під заставу майбутнього урожаю, унаслідок великих ризиків і відсутності надійних гарантій. Надати гарантії банківським структурам, у такому разі, можливо завдяки страхуванню урожаю. Але страхові компанії, у свою чергу, також відмовляються приймати подібні риски. Результат - замкнутий круг, відсутність необхідного розвитку агросектора в Україні", - заявляє Аліса Дуброва.

Рішення цим проблемам запропонували керівний партнер "Europe Insurance Brokers" Седрик Херманн (Cedric Hermann) і начальник відділу Управління корпоративних клієнтів, Віце-президент "ИНГ Банк Україна" Олег Кабабчян. У своїх доповідях представники цих структур заявили про готовність надання необхідного фінансування і страхування представникам українського агросектора.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини