Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати рекомендують Катеринчуку не поспішати забороняти порошки з фосфатами

10 липня 2013, 16:49
114
0
Реклама

Комітет з питань промислової і інвестиційної політики рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроект Н. Катеринчука № 2535 про основи державного регулювання синтетичних миючих засобів і товарів побутової хімії. Детальніше про проект: Катеринчук пропонує заборонити миючі засоби з фосфатами.

Під час обговорення проекту народні депутати підтримали необхідність удосконалення держрегулювання у сфері поводження з синтетичними миючими засобами і товарами побутової хімії. Проте, звернули увагу на істотні його недоліки, які вимагають доопрацювання. Зокрема, відмічали члени Комітету, неможливо погодитися з пропозицією автора відносно встановлення повної заборони з 1 січня 2014 року виробництва, імпорту і реалізації синтетичних миючих засобів з вмістом фосфатів, оскільки це зупинить роботу відповідної галузіа також значно ускладнить забезпечення населення миючими засобами і товарами побутової хімії.

Народні депутати не підтримали також запропонований проектом розподіл повноважень органів, які повинні здійснювати державний контроль у сфері поводження з синтетичними миючими засобами і товарами побутової хімії, і так далі

Джерело: сайт ВР.

Ймовірно, в Раді чекають подібний урядовий законопроект відносно поступового виводу з ринку України миючих засобів на основі фосфатів, менш радикальний. В той же час, Комітет з питань экополитики підтримує проект Н. Катеринчука.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини