Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано заборонити експорт лісоматеріалів усіх порід дерев

10 липня 2013, 11:10
595
1
Реклама

Законопроектом № 2541а пропонується викласти в новій редакції статтю 2 Закону про особливості держрегулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією і експортом лісоматеріалів.

Мета змін - заборонити вивезення за межі митної території України пиломатеріалів цінних і рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів усіх порід дерев. Також, у зв'язку з цим, технічними змінами в ст.3 передбачено виключити норми, що передбачають експорт лісоматеріалів тих порід дерев, які не відносяться до цінних і рідкісних.

Чинним вищезгаданим Законом заборонено вивезення за межі митної території України лісоматеріалів і пиломатеріалів цінних і рідкісних порід дерев, до яких відноситься акація, берека, вишня, груша, горіх, каштан, тис ягідний, черешня, явір і ялівець. Лісоматеріали в Законі визначено як деревні матеріали, які добуваються шляхом розподілу на частини звалених дерев і деревних колод (уподовж або упоперек) для подальшого використання або переробки.

Як розповів в пояснювальній записці ініціатор проекту нардеп Геннадій Москаль, ліс, який вирубується, майже не поставляється на підприємства для його наступної обробки, а цілком і повністю перенаправляється на експорт як необроблена деревина. В результаті знищено і зупинено сотні переробних підприємств, ліквідовуються тисячі робочих місць, Україна недоотримує значні суми прибутку і перетворюється на сировинну базу для інших держав. Тому представляється доцільним заборонити експорт лісоматеріалів усіх порід дерев.

Нагадаємо, що депутати не проти встановити експортне мито на деревину.

Також
Москаль пропонує не рубати карпатські ліси до 2020 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини