Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для творців фермерського господарства пропонується встановити мінімальний стаж роботи

9 липня 2013, 17:57
158
1
Реклама

Законодавчі зміни з метою удосконалення процедури створення фермерського господарства пропонує нардеп М. Апостол (Батькивщина) своїм проектом № 2552а.

Предлагется підкоригувати ст.118 Земельного кодексу і ст.7 Закону про фермерське господарство стосовно документів, які подаються із заявою про створення фермерського господарства. Зараз це, зокрема, документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, отриманої в аграрному учбовому закладі. Основним документом про трудову діяльність працівника є трудова книжка, проте запис в ній не може підтвердити досвід роботи, що мається, а фіксує тільки трудовий стаж, пояснює депутат. Таким чином, вищезгадане формулювання норм створює умови для здійснення районними або міськими держадміністраціями або органами місцевого самоврядування корупційних правопорушень.

У зв'язку з цим нардеп запропонував виключити норму Закону про фермерське господарство, якій встановлено, що перелік документів, що підтверджують досвід роботи в сільському господарстві, затверджується Кабміном, а також врегулювати питання вимог до стажу роботи в з/х.

Так, запропоновано встановити, що із заявою про створення фермерського господарства подається виписка з трудової книжки громадянина України із записами, що підтверджують стаж роботи в сільському господарстві не менше 3 рокуабо копія документу про утворення встановленого зразка відповідного образовательно-квалификационного рівня по спеціальностях підготовки фахівців для сільського господарства галузі знань Сельськое господарство і лісництво.

Оскільки з/х виробництво має сезонний характер, депутат вважає, що 3 року є періодом часу, достатнім для отримання мінімально необхідних знань і умінь по технологіях використання земельних ресурсів і вирощування рослинницької і тваринницької з/х продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини