Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кивалов подав у ВР законопроект про медиации

9 липня 2013, 13:11
281
0
Реклама

Минулого тижня у ВР зареєстрований законопроект № 2425а-1 про медиации, ініційований нардепами-регіоналами С. Киваловым і В. Развадовским. Даный проект - це допрацьований варіант торішнього законопроекту про медиации № 10301-1 (авторами були С. Кивалов і В. Бондик).

Метою законопроекту є введення на законодавчому рівні інституту медиации в Україні, створення правових умов для застосування процедури медиации. Документ визначає правові основи введення і проведенні позасудової процедури врегулювання конфліктів по взаємній згоді сторін конфлікту (медиации) і за участю посередника (медіатора), визначає її принципи і порядок проведення медиации, а також правовий статус медіатора.

Законопроект складається з семи розділів, в яких визначаються принципи організації медиации в Україні; статус медіаторайого права і обов'язки, а також відповідальність; самоврядування медіаторів; регламентація процедури медиации від її ініціації до моменту припинення.

Крім того, для визначення особливостей застосування процедури медиации в окремих категоріях справ проектом закону пропонується внести зміни в КЗоТ, УК, КПК, ГПК, ХПК, КАС і Закон "Про старанне виробництво".

Серед авторського колективу цього проекту вказані, зокрема, медіатори, викладачі Одеської юракадемії.

Нагадаємо, що раніше у ВР свій проект про медиации № 2425а подав народний депутат Ярослав Федорчук (Батькивщина), а серед авторського колективу цього проекту вказаний О. Тищенко, який був ініціатором проекту № 10301 в парламенті минулого скликання. Детальніше читайте: Депутати знову спробують узаконити медиацию.

Читайте також інтерв'ю: Чи є майбутнє у медиации в Україні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини