Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано реанімувати Награду з питань оцінної діяльності

8 липня 2013, 15:26
174
2
Реклама

Нардепы-ударовцы В. Карпунцов, С. Каплин і П. Ризаненко пропонують законопроектом № 2557а внести зміни до законів "Про оцінку майна, майнових прав і професійної оцінної діяльності в Україні", "Про оцінку земель", "Про Фонд державного майна України" відносно повернення попереднього статусу Наглядової ради з питань оцінної діяльності.

У пояснювальній записці до проекту нагадується, що до ухвалення Закону про ФДМУ і Закону про внесення змін деяких органів виконавчої влади в Україні існував спеціально створений колегіальний орган - Наглядова рада з питань оцінної діяльності. Половину його членів складали представники органів виконавчої влади, іншу половину - саморегулируемые організації оцінювачів. Награда виконувала функцію узгодження проектів нормативно-правових актів з питань оцінки майна, здійснювала розгляд скарг на діяльність оцінних фірм і оцінювачів, надавала Фонду держмайна рекомендації відносно позбавлення сертифікатів суб'єктів оцінної діяльності і кваліфікації оцінювачів.

Цей орган фактично був захисником незалежної оцінки від корупційних схем, запобіжником зловживань як з боку оцінювачів, так і з боку контролюючих органівзапевняють депутати. Без Награди відсутня можливість саморегулируемым організаціям брати участь в здійсненні нагляду за оцінною діяльністю, що негативно відбивається на ринку оцінки майна, збільшує корупційні риски, призводить до зниження громадського контролю за контролюючими органами.

Читайте також: Кабмін запропонував ВР змінити Закон про оцінку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини