Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонали пропонують законодавчо підтримати молодих працівників

8 липня 2013, 14:15
115
0
Реклама

Група нардепів (три з фракції ПР і один позафракційний) подали у ВР законопроект № 2413а-1 відносно підтримки молодих працівників, залучених до роботи в селах і селищах, стажування студентів і забезпечення молодих фахівців першим робочим місцем.

Законопроектом пропонується внесення змін до КЗоТ, закони про зайнятість населення і про сприяння молоді. Основна увага приділена тому, що стажується студента внз і учня ПТУ, пропонується компенсація 50 % ЕСВ за те, що стажується студентів і учнів (зараз ставка, яку платить працедавець, складає від 34,7 % до 49,7%, залежно від характеру виробництва). Підприємствам, установам і організаціям проектом планується надати право укласти договір про те, що після закінчення учбового закладу молодий працівник працюватиме не менше 2 років по місцю, де стажувався.

У ст.197 КЗОТ пропонується устаносить вік працездатної молоді від 15 до 35 років (зараз до 28 років)а також закріпити обов'язок держави надавати перше робоче місце на термін не менше 3 років (зараз 2 років).

Згідно з проектом, в Законі "Про зайнятість населення" встановлюється працездатний вік від 15 років (зараз від 16 років). Як аргументується в пояснювальній записці, згідно КЗоТ право працювати мають осіб з 15 років, аналогічна норма міститься і в ратифікованою Україною Європейської соціальної хартії.

Запропоновано заборонити в оголошеннях про вакансії встановлювати обмеження відносно учбових закладів (окрім визначення рівня акредитації)випускники або студенти яких є кандидатами на посаду.

Також планується збільшити квоти для роботи молодих фахівців і тому подібне

У проекті йде мова про підтримку молодих працівників, залучених до роботи у селах і селищах, і коригується механізм преференцій. Заплановано встановити, що в течію 3 місяців з моменту укладення договору такому працівникові надається житло на термін його роботи і одноразова адресна допомога (зараз термін надання не вказаний). Якщо молодий працівник відповідно до трудового договору пропрацює в такому населеному пункті не менше 5 років (зараз 10 років)житло передається йому у власність або виділяється земельна ділянка під забудову в межах земель населеного пункту. Запропоновані і кредитні пільги.

Цей проект є альтернативним до № 2413аподаному до парламенту в червні опозиційним нардепом Ю. Вознюком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини