Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обробка персональних даних в Інтернеті не може бути анонімною, - ГСЗПД

19 червня 2013, 16:16
264
0
Реклама

Впродовж другого кварталу 2013 року, згідно з рішенням відкритого засідання колегії ГСЗПД від 20.03.2013, проведені перевірки суб'єктів, які здійснюють обробку персональних даних з використанням веб-ресурсів. Сьогодні Служба розповіла про результати невиїзних перевірок популярних сайтів - зокрема, Розетка, Кореспондент, Укрправда, Лівий берег, Сландо, Аукро, Модна Каста, Бигмир, Вконтакте, Гугл, - і знайшла деякі порушення. Багато хто з них вже виправлений, з деякими сайтами досі ведуться переговори, повідомив замголови ГСЗПД Володимир Козак.

Основними недоліками, виявленими на сайтах, було відсутність інформації:
- хто відповідальний за обробку персональних даних?
- які персональні дані зберігаються, і з якою метою?
- кому передаються персональні дані?

Веб-сайти часто використовують лічильникищо накопичують інформацію про відвідувачів, при цьому останні не можуть дізнатися, куди саме передається ця інформація. "Якщо ми не знатимемо, хто збирає ці дані, ми не зможемо себе захистити" - роз'яснив голова держслужби Олексій Мервинский. Адже заповнюючи в Інтернеті анкету з особистими даними, які зберігатимуться на сайті, користувачі маю право вимагати і видалення цих даних. А до кого поводитися з цим питанням - часто складно визначити зважаючи на відсутність інформації на відповідному веб-ресурсі.

Держслужба по захисту персональних даних відмічає, що обробка персональних даних не може бути анонімноютому кожен власник ресурсу повинен опублікувати свою політику стосовно обробки персональних даних, щоб користувачі могли ознайомитися з ними.

На жаль, європейські стандарти відкритості і прозорості обробки персональних даних, повага до приватного життя користувачів і відвідувачів сайтів з деякими труднощами приживається в Україні, відмітили представники держслужби.



Нагадаємо, що Янукович ветував зміни до Закону про захист персональних даних стосовно омбудсмана.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини