Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть зобов'язати підприємства і установи надавати домедицинскую допомогу працівникам

11 червня 2013, 09:00
137
4
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2262аякий подали нардепи Т. Бахтеева, В. Дудка (ПР) і В. Пазиняк (Батькивщина) з метою організації надання домедицинской допомоги в Україні.

Так, в Закон "Про екстрену медичну допомогу" вносяться зміни, згідно з якими домедицинскую допомогу надають працівники підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування нормам і на умовах, які встановлюються Кабміном.

Такі особи, які зобов'язані надавати домедицинскую допомогу, мають будуть бути присутніми у необхідній кількості на кожній зміні (якщо робота позмінна) і в кожному відособленому місці (якщо працівники розміщуються в декількох відособлених місцях, що робить неможливим прибуття в таке місце впродовж 3 хвилин).

Змінами передбачається, що підготовка облич, які зобов'язані надавати домедицинскую допомогу, здійснюється в робочий час за рахунок засобів підприємств, установ, організацій.

Згідно з проектом, кожна така особа на своєму робочому місці забезпечується аптечкою домедицинской допомоги. Аптечка комплектується лікарськими засобами і медичним устаткуванням по переліку, визначуваному Мінохоронздоров'я, за рахунок засобів підприємств, установ, організацій.

Для створення серед населення ресурсу осіб, здатних надати домедицинскую допомогу, стандартами середньої, професійно-технічної і вищої освіти передбачається придбання теоретичних знань і практичних навичок надання домедицинской допомоги учнями і студентами.

Законопроектом визначений також перелік порушень вимог по організації надання домедицинской допомоги :

- наявність на підприємстві, в установі, організації серед категорії осіб, які по своїх службових обов'язках зобов'язані надавати домедицинскую допомогу, що не мають відповідної підготовки;
- невідповідність кількості таких підготовлених осіб;
- відсутність аптечки домедицинской допомоги або неукомплектованість аптечки;
- невідповідність процесу навчання учнів і студентів навичкам надання домедицинской допомоги.

А КоАП планується доповнити новою статтею 46-3, якій передбачити, що порушення встановлених законодавством вимог по організації надання домедицинской допомоги спричиняє за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

Очікується, що у зв'язку з прийняттям акту буде створена стабільна система надання домедицинской допомоги в Україні, завдяки якій істотно зменшиться смертність населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини