Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує легалізувати малі виноробні

10 червня 2013, 10:07
237
1
Реклама

Законопроектом № 2248а нардеп С. Мошак (ПР) пропонує внести зміни до Закону про держрегулювання виробництва і звернення спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Проектом передбачено:

- дати визначення понять : мікро виноробство - сукупність організаційних і технологічних прийомів виготовлення промислових партій виноробницької продукції з винограду власного виробництва річним об'ємом до 1 тисячі декалітрів; міні виноробство - сукупність організаційних і технологічних прийомів виготовлення виноробницької продукції з винограду власного виробництва річним об'ємом від 1 до 50 тисяч декалітрів;

- встановити розмір плати ліцензію на право оптової торгівлі виноградним вином - 1000 грн. для суб'єктів мікро виноробства і 5000 грн. для суб'єктів міні виноробства;

- встановити відповідальність у разі перевищення річних об'ємів оптових продажів вина виноградного суб'єктами мікро і міні виноробства на рівні повної плати за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями - 500 000 грн.

Реалізація положень законопроекту, як запевняє автор, дозволить встановити держконтроль за якістю товарів вказаних виробників; створити 2 - 3 тисячі нових робочих місць в аграрних регіонах країни; сприятиме збільшенню прибутків держбюджету.

Як розповів депутат в пояснювальній записці, зараз декілька сотень малих виноробень напівлегально займаються виробництвом високоякісного виноградного вина у Криму, Одеською, Херсонською, Миколаївською і Закарпатською областях. Головною причиною, яка не дає можливості легально вести таке виробництво вина, є штучний бар'єр у формі надзвичайно високої, обтяжливої і економічно необгрунтованої плати за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями, яка є обов'язковою для усіх виробників вина у розмірі 500 тисяч гривен в рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини