Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Киреева хочуть покарати за порушення присяги судді

14 травня 2013, 11:28
110
0
Реклама

У парламенті зареєстрований проект № 2966 постанов про Звернення Верховної Ради України у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України з приводу необхідності порушення відносно судді Печерського районного суду м. Києва Киреева Родіона Володимировича дисциплінарної справи і здійснення дисциплінарного провадження у зв'язку зі встановленням факту порушення ним присяги судді.

Автором такого проекту виступив народний депутат Арсеній Аваков. У пропонованому тексті звернення ВР у ВККС говориться про те, що 5 серпня 2011 року суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреев під час розгляду кримінальної справи по звинуваченню Юлії Тимошенко виніс постанову про зміні підсудного запобіжного заходу з підписки про невиїзд на узяття під вартувиявивши при цьому неналежне відношення до своїх службових обов'язків, порушив принципи об'єктивності, неупередженості, безсторонності правосуддя, присягу судді, і виніс незаконне рішення. Депутат пропонує в аргументації звернення послатися на недавнє рішення ЕСПЧ.

Нагадаємо, що відповідно до вимог статті 85 Закону "Про судоустрій і статус суддів", дисциплінарне провадження відносно суддів місцевих і апеляційних судів здійснює Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини