Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати зможуть отримати більше інформації на свої запити?

7 травня 2013, 09:29
189
1
Реклама

Депутат Олег Канивец запропонував вирішити одну з проблем Закону про адвокатуру, а саме - відносно адвокатського запиту. Так, проектом № 2947 пропонується встановити, що орган держвлади, орган місцевого самоврядування, їх посадові і службові особи, керівники підприємств, установ, організацій, громадських об'єднань, яким спрямований адвокатський запит, зобов'язані не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту надати адвокатові відповідну інформацію, копії документів, окрім таємної або службової інформації і копій документів, в яких міститься таємна або службова інформація. Діюча редакція ст. 24 Закони містить обмеження відносно інформації з обмеженим доступом.

У пояснювальній записці стверджується, що, виходячи з визначення в законах видів інформації з обмеженим доступом (конфіденційною, таємною і службовою), адвокат практично позбавлений можливості отримати інформацію про фізичну або юридичну особу.

Крім того, згідно з проектом адвокат зможе на підставі письмового запиту отримувати інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у випадку якщо такий запит зроблений у зв'язку із здійсненням ним повноважень, визначених законом. Зараз таким правом наділені суд, органи місцевого самоврядування, ОВД, органи прокуратури, органи ДПС, органи СБУ і інші органи державної влади (посадовці).

Також читайте колонку Наталії Руденко, керівника практики карного права ЮФ Constructive Lawyers : Запит адвоката (частина 1 і 2).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини