Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створена Всеукраїнська Коаліція по наданню правової допомоги

23 квітня 2013, 12:12
206
1
Реклама

Якісна і ефективна безкоштовна правова допомога тим, хто її потребує - у сфері охорони здоров'я, у сфері трудових стосунків і у сфері захисту права власності стає реальністю завдяки створенню Всеукраїнської Коаліції по наданню правової допомоги.

"Всеукраїнська Коаліцію по наданню правової допомоги об'єднує 118 громадських організацій і 14 юридичних клінік, які допомагають людям дізнатися більше про свої права і про те, як їх захистити"- розповідає про переваги створення Коаліції керівник відділу управління проектами Добродійного Фонду "ГОРІННЯ" Денис Гречко. "Один в полі - не воїн. Якщо ти учасник Коаліції, то у тебе сильна позиція, і ти можеш більше допомогти громадянам. Разом ми маємо унікальну можливість напрацювати справжні стандарти якості надання безкоштовної правової допомоги в Украине".

Про створення Коаліції було оголошено на десятому квартальній конференції проекту USAID "Правова країна" в Луцьку, де члени Всеукраїнської Коаліції з усіх регіонів України обговорили можливості поліпшення захисту інтересів малозабезпечених громадян в судах, у тому числі, в Європейському суді з прав людини, а також надання якісної і ефективної юридичної допомоги. Конференція відбулася у рамках проекту Агентства США по міжнародному розвитку (USAID) "Доступ до правосуддя і правової обізнаності в Україні "Правова країна" спільно з Міністерством юстиції України і Головним управлінням юстиції у Волинській області.

Учасники конференції ознайомилися з діяльністю місцевих громадських організацій, що надають юридичну допомогу на Волині, відвідали Апеляційний суд Волинської області, громадську приймальню Головного управління юстиції Волинської області в обласній бібліотеці і активного партнера Всеукраїнської Коаліції - юридична клініка "Ad Astra" Східноєвропейського національного університету імені Лесі Український.

Детальнішу інформацію про проект USAID "Правова країна" можна дізнатися на офіційному сайті www.pravovakrayina.org.uaпро програми USAID в Україні - на офіційному сайті USAID http://ukraine.usaid.gov чи на сторінці в мережі фейсбук www.facebook.com/USAIDUkraine.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини