Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як керівництво держорганів чергуватиме у свята на випадок надзвичайних ситуацій

15 квітня 2013, 16:04
119
0
Реклама

Кабмін постановою від 10 квітня 2013 роки № 254 ствердив Типовий порядок організації чергування керівників і заступників керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади на робочих місцях у святкові дні для вирішення питань, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуаційякі можуть виникнути в такі дні.

Чергування організовується з метою оперативного ухвалення рішень і організації робіт, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, а також організації взаємодії і координації дій органів виконавчої влади по ліквідації наслідків ЧС техногенного і природного характеру.

Графік чергування затверджується керівником органу виконавчої влади не менше чим за 10 днів до святкових днівдоводиться до відома заступників такого керівника, що здійснюють чергування, і спрямовується Кабінету Міністрів не менше чим за 5 днів до святкових днів.

Органи виконавчої влади для організації чергування розробляють інструкціїу яких визначаються:
- обов'язки і відповідальність керівників і замруководителей органів виконавчої влади, які здійснюють чергування;
- порядок дій і організації взаємодії органів виконавчої влади відносно ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
- тривалість часу чергування і відпочинку після нього.

Для забезпечення чергування на належному рівні керівник і заступники повинні мати довідники телефонів чергових, рятувальних підрозділів, комунальних служб, правоохоронних органів і медичних установ, копію плану реагування органу виконавчої влади на ЧС, класифікатор надзвичайних ситуацій, витяги з нормативно-правових документів, що регламентують порядок реагування на такі ситуації, і інші документи з питань реагування на ЧС.

Чергові повинні постійно знаходитися на своєму робочому місціпідтримувати зв'язок з відповідальною посадовою особою КМУ і організовувати проведення моніторингу стану виконання робіт, пов'язаних з ліквідацією наслідків ЧС.

У разі виникнення або загрози виникнення надзвичайній ситуації керівники і заступники керівників органів виконавчої влади, які здійснюють чергування :

- організовують інформування територіальних органів ГСЧС;

- забезпечують збір оперативного штабу (групи) органів виконавчої влади реагування на ЧС;

- організовують збір і обробку інформації про характер ЧС, її масштаби, можливості розвитку і наслідки, наявність жертв і потерпілих;

- забезпечують обмін інформацією і сповіщення населення, взаємодія органів виконавчої влади відносно ліквідації наслідків ЧС.

Чергування відбувається до збору у повному складі оперативного штабу із забезпеченням виконання Плану реагування, затвердженого постановою Кабміну від 16 листопада 2001 року № 1567.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини