Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив, як відчужувати майно боржника шляхом заміщення активів в процедурі санації

15 квітня 2013, 11:14
168
0
Автор:
Реклама

Постановою від 01.04.2013 р. № 244 Кабмін затвердив Порядок відчуження в процедурі санації майна боржника шляхом заміщення активів.

Встановлено, що відчуженню відповідно до Порядку можуть підлягати цілісний майновий комплекс боржника або визначена планом санації частина майна боржника з відповідною (пропорційною) частиною його зобов'язань (окрім зобов'язань, що виникають за вимогами конкурсних кредиторів).
У випадку якщо боржник являється балансодержателем держмайна, яке не увійшло до статутного капіталу господарського суспільства в процесі приватизації (корпоратизації), таке майно не підлягає відчуженню в процедурі санації.

При визначенні відповідної (пропорційною) частини зобов'язань поточних кредиторів, борги по яких перекладаються на новоутворене господарське суспільство, не враховується вартість:

- об'єктів житлового фонду, у тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних установ і об'єктів комунальної інфраструктури, що належать боржникові;

- виключеного з обороту майна;

- держмайна, яке не увійшло до статутного капіталу господарського суспільства в процесі приватизації (корпоратизації), але знаходиться на його балансі.

При відчуженні цілісного майнового комплексу в установленому порядку відчужуються усі види майнапризначеного для здійснення підприємницької діяльності боржника, зокрема будівлі, споруди, устаткування, інвентар, сировина, продукція, права вимоги, права на знаки (позначення), що індивідуалізують боржника, його продукцію, роботи, послуги (фірмове найменування, знаки для товарів і послуг), інші права, що належать боржникові, окрім прав і обов'язків, які не можуть бути передані іншим особам, і забезпечених речей боржника, відносно яких забезпеченими або іншими кредиторами прийнято рішення про їх виділення з майна боржника.

Відчуження майна здійснюється шляхом створення на базі майна боржника господарського суспільства. Вид господарського суспільства відзначається в плані санації.
У статутний (складений) капітал господарського суспільства передаються майнові активи (майно і майнові права), у тому числі відступаються права вимоги, а також переводяться борги за вимогами поточних кредиторів.

Також читайте актуальну підбірку матеріалів згідно із законом про банкрутство.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини