Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп вимагає у ВАСУ визнати протиправним засідання ВР на Банковій

5 квітня 2013, 17:27
114
1
Реклама

Народний депутат України Микола Катеринчук (фракція Батькивщины) сьогодні подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправними дій Верховної Ради стосовно проведення пленарного засідання 4 квітня в іншому приміщенні, а не у будівлі парламенту.

Як стверджує Н. Катеринчук, стаття 2 Регламенти ВР допускає проведення засідання в іншому приміщенні, але рішення про це повинне прийматися самим парламентом і бути оформлено відповідним актом. Проте, рішення про проведення пленарного засідання в приміщенні комітетів ВР на ул.Банковой було прийняте не парламентом, а зборами депутатів за участю депутатів фракцій ПР, КПУ і деяких позафракційних.

"Отже, ніким не уповноважений суб'єкт - "збори депутатів" узяв на себе ті повноваження, які віднесені до компетенції ВР. З таким підходом можна провести засідання парламенту скрізь, навіть не обов'язково в Україні, і прийняти яке-небудь рішення. Таким чином, є ознаки узурпації влади", - вважає позивач.

За інформацією прес-служби ЕПУ.

Нагадаємо, що учора парламентська більшість зібралася поза будівлею ВР, на вул. Банковій, і ухвалювало закони, причому на основі тільки урядових законопроектів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини