Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медсправки при вступі до вузу відміняти не будуть

3 квітня 2013, 15:21
148
0
Реклама

Учора під головуванням першого замміністра освіти Євгенія Сулимы відбулася нарада про доцільність представлення що поступають довідки за формою 086-у при вступі до вузів. Представлення такої довідки передбачене Умовами прийому у вищі учбові заклади України в 2013 році, затвердженими наказом Міносвіти від 5 листопада 2012 року № 1244.

До Міністерства звернувся голова Держпідприємництва Михайло Бродський відносно відміни необхідності представлення медичної довідки при вступі до вузів: "Отримання і представлення цієї довідки, на думку Служби, є додатковим тягарем для тих, що поступають, проте головна мета - визначення істинного стану здоров'я того, що поступає - не досягається".

На думку замміністра, відсутність медичної довідки приведе до негативним наслідкам:

- зробить неможливим визначення професійної придатності абітурієнта до навчання за вибраним фахом;
- приведе до порушення календаря ревакцинації проти керованих інфекцій і системи своєчасного виявлення туберкульозу;
- зробить неможливим своєчасне узяття на диспансерний облік студентів-першокурсників, які мають хронічні захворювання і вади розвитку;
- перешкодить з перших днів навчання об'єктивно оцінити стан здоров'я студентів-першокурсників для визначення групи їх фізичної підготовки, можливості занять в спортивних секціях і виконання інших фізичних навантажень.

На нараді відзначалося, що ректори внз повністю підтримують збереження представлення медичної довідки при вступі.

Проте, присутні на нараді погодилися, що в суспільстві існує певне невдоволення відносно процесу і механізму видачі медичних довідок, а також формальний підхід деяких абітурієнтів, їх батьків і медичних працівників до оформлення довідки. У зв'язку з цим прийнято рішення, що Міносвіти спільне з Мінохоронздоров'я почнуть процес оптимізації видачі таких медсправок і поліпшення медичного обслуговування студентів.

Джерело: Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини