Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Охочих стати громадянами України можуть змусити складати іспит на знання Конституції

3 квітня 2013, 14:14
164
1
Реклама

Нардеп Андрій Парубий вніс у ВР законопроект № 2687 відносно приведення норм національного законодавства у відповідність з європейськими стандартами - з метою удосконалення чинного законодавства у сфері отримання громадянства України іноземцями і особами без громадянства.

Законопроектом пропонується внести зміни в статтю 9 Закону "Про громадянство України", встановивши додаткову умову для прийняття в громадянство України, а саме - успішне проходження усного і письмового тестування на знання Конституції України і на володіння державною мовою на рівні, достатньому для спілкування (пропонується не поширювати цю умову осіб, які внаслідок інвалідності обмежені у своїй комунікативній здатності).

На думку автора проекту, вимога знання Основного Закону держави не порушує основні права людини, а, навпаки, створює належні умови для соціалізації в Україні.

Крім того, пропонується визначити, що законні джерела існування для осіб, бажаючих придбати громадянство України, в сукупності не мають бути нижче прожиткового мінімуму громадян. Діюча норма не передбачає встановлення такого мінімуму, що призводить до довільного трактування норми і самовільного встановлення такого мінімуму відповідними органами державної влади, роз'яснив нардеп.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини