Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано спростити видачу ветеринарних документів на м'ясо

2 квітня 2013, 16:30
107
0
Реклама

Внести зміни в ст.36 Закону "Про безпеку і якість харчових продуктів" відносно документів, супроводжуючих оборот харчових продуктів, пропонує нардеп-регіонал Денис Омелянович. Законопроект № 2666 припускає виключення з порядку обороту харчових продуктів зайвих процедур, пов'язаних з неодноразовою видачею ветеринарних документів на одну і ту ж партію харчового продукту при переміщенні її в межах держави.

Згідно з проектом, для внутрішньодержавного звернення продуктів тваринного походження для споживання людиною, що відповідає ветеринарний документ видається один раз на кожну партію вказаних продуктів, яка зберігається на потужності (об'єкті) походження. Надалі звернення продуктів тваринного походження для споживання людиною проводиться за наявності товарно-транспортної накладної і декларації виробника (імпортера), в якій суб'єкт господарювання вказує номер і дату видачі ветеринарного документу.

Як розповів депутат в пояснювальній записці, сьогодні кожна наступна (після першої) видача ветеринарного свідоцтва є ні чим іншим, чим перенесенням даних з першого ветеринарного свідоцтва, без проведення яких-небудь лабораторних досліджень підконтрольних об'єктів. Тобто, є формальною процедурою. При цьому щомісячні орієнтовні витрати середнього національного товаровиробника на отримання бланків ветеринарних свідчень тільки форми № 2 складають близько 100 000 грн. Вказані витрати виробник закладає в собівартість продукції, а торгові підприємства - в торгову надбавку, що у свою чергу приведе до дорожчання продукції для населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини