Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентському комітету запропоновано займатися інноваціями і високими технологіями

2 квітня 2013, 10:05
144
0
Реклама

Група народних депутатів (три регіонали, один з Батькивщины) запевняють, що "витягнути" вітчизняні високі технології (у тому числі ИТ-технології) на світовий рівень може тільки інтенсивний інноваційний розвиток, а для цього треба вносити зміни в законодавство.

Тому їх проектом постанови № 2663 пропонуються зміни в постанову Верховної Ради про комітети ВР сьомого скликання. Запропоновано парламентський Комітет з питань інформатизації і інформаційних технологій перейменувати в Комітет з питань інформатизації, високих і інформаційних технологій.

Також планується в предмети його ведення додати інноваційну діяльність, розвиток високих і інформаційних технологій (окрім питань, віднесених до предметів ведення інших комітетів).

Відмітимо, що на сьогодні цей Комітет займається Національною програмою інформатизації; захистом інформації і персональних даних в інформаційно-телекомунікаційних системах; електронними документами і електронним документообігом; масовими телекомунікаціями.

Перейменування і розширення предметів ведення Комітету дозволить створити законодавче поле:
- виробництва вітчизняної продукції, яка заснована на принципово нових технологіях і за своїми основними характеристиками відповідає або перевершує науково-технологічний рівень кращих вітчизняних або іноземних аналогів у певній галузі економіки;
- залучення додаткових інвестиційних ресурсів для розробки, випуску і виробництва високотехнологічних, нових видів продукції;
- забезпечення умов для ширшого залучення IT- технологій в інноваційну діяльність і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини