Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп запропонував заборонити хостелы у багатоквартирних будинках

1 квітня 2013, 16:18
284
0
Реклама

Квартира - це комплекс взаємозв'язаних приміщень, використовуваних для проживання однієї сім'ї або однієї людини. Але вже тривалий час в Україні (а особливо в Києві і інших великих містах) популярним стало здавати в оренду квартиру необмеженому кількості осіб з розрахунку "одна людина - одно койко-место", тобто, створювати так назваемые хостелы.

Як стверджує автор законопроекту № 2659 нардеп Віталій Ярема (фракція Батькивщины), дуже часто місця в хостелах надаються в оренду громадянам, які ведуть асоціальний спосіб життя, порушують правила користування приміщеннями, що порушує права інших жителів таких будинків, створює загрозу їх життя і здоров'ю.

Законопроектом пропонується доповнити Закон "Про туризм" поняттям "хостел"заборонити створення хостелов і надання на договірних началах в тимчасове користування квартир, кімнат або койко-мест в квартирах багатоквартирних житлових будинків з розрахунку норми житлової площі менш ніж 13,65 кв.м на 1 людину без попередньої письмової згоди власників інших квартир, розташованих в одному під'їзді багатоквартирного житлового будинку.

Згідно з проектом, хостел - підприємство будь-якої організаційно-правової форми і форми власності, яке надає послуги з тимчасового проживання і передбачає плату за одно койко-место.

Також запропонована адмінвідповідальність за створення хостела без згоди мешканців - штраф від 100 до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини