Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи хочуть зупинити реформу і відмінити сімейних лікарів

1 квітня 2013, 13:57
270
0
Реклама

Нардепи-комуністи Петро Симоненко і Ірина Спирина законопроектом № 2661 пропонують внести зміни відносно удосконалення реформування системи охорони здоров'я.

Депутати відмічають, що в результаті прийняття Закону "Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях і місті Києві" було істотно обмежено конституційне право громадян на охорону здоров'я і медичну допомогу, сімейних лікарів виявилося менше, ніж передбачалося. "Комуністи неодноразово виступали проти цієї злочинної реформи, настоювали на збереженні охорону здоров'я з принципами академіка Н. Семашко. Але до думки Компартії, на жаль, не прислухалися"- говориться в пояснювальній записці до проекту.

Законопроект спрямований на збереження педіатричної служби і розширення мережі медичних установ, що надають медичну допомогу дітям. Також проект блокує подальше проведення медичної реформи, передбаченої вищезгаданим Законом про реформування системи охорони здоров'я і відповідними змінами в Основах законодавства України про охорону здоров'я.

Так, з Основ пропонується виключити положення про те, що з 1 січня 2020 року надання медичної допомоги здійснюватимуть не терапевти, дільничні і тому подібне, а тільки сімейні лікарі.

Проектом передбачено, що ліквідація, оптимізація або реорганізація комунальних установ охорони здоров'я допускається тільки на підставі результатів місцевого референдуму. Разом з цим законопроект вводить мораторій на ліквідацію, реорганізацію і оптимізацію установ охорони здоров'я державною і комунальною форм власності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини